Campagnestart GROENLINKSPVDA in de Zaanstreek

9 oktober 2023

Zaterdag 7 oktober is de campagne aftrap van GROENLINKSPVDA geweest voor de Tweede Kamerverkiezingen. Samen hebben we het schema voor komende tijd doorgenomen (volgt z.s.m. online) en kennisgemaakt met onze twee kandidaten op de lijst uit de Zaanstreek. Namelijk Eylem Koseoglu (#34) en Songul Mutluer (#10).

Eylem Koseoglu als echte Zaankanter wil in de Tweede Kamer voor een rechtvaardige samenleving (#34)

Opgegroeid naast de Verkade fabriek, daar waar gelijkheid, vrijheid en het doorbreken van traditionele rolpatronen altijd centraal staan. Al op jonge leeftijd merkte ze, ook bij haarzelf als ook bij anderen, dat iemands achtergrond, sociale status en gender invloed hebben op gelijke kansen en behandeling. Dit geldt voor onderwijs, werk, de straat, toeslagen, huisvesting en zelfs handhaving en veiligheidsbeleid. In 2023 is dit helaas niet veranderd. Mijn belangrijkste straks als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer is om het vertrouwen bij mensen te herstellen en te werken aan een eerlijkere toekomst voor iedereen. Haar kernpunten zijn:

  • Niet het systeem, maar de mens centraal stellen: Bureaucratie mag niet belangrijker zijn dan menselijk welzijn, en menselijke waardigheid mag niet opgeofferd worden voor controle, efficiëntie en kostenbesparing.
  • Einde aan institutioneel racisme, discriminatie en genderongelijkheid: Verandering in zowel systeem als cultuur is nodig om diepgewortelde vooroordelen en machtsstructuren te doorbreken.
  • Minder afhankelijkheid van toeslagen: Een fatsoenlijk inkomen moet de norm worden, zodat mensen waardig kunnen leven zonder subsidies.

Songül Mutluer eveneens een echte Zaankanter wil in de Tweede Kamer blijven voor GroenLinks-PvdA (#10):

Met tomeloze energie zet zij zich dagelijks in voor gelijke rechten voor iedereen, veilige wijken en het voorkomen van (jeugd)criminaliteit. Daarin staat het vertrouwen krijgen en investeren in mensen bij Songül altijd voorop. Want haar motto is: ‘dat investeren in mensen, is investeren in onze samenleving’. Iedereen moet gelijke kansen krijgen om volop te kunnen meedoen, zonder dat herkomst of wat dan ook bepalend is. Songül gaat dan ook voor veilige wijken, zonder dat criminaliteit een aanlokkelijk perspectief is.

Ook na de verkiezingen van 22 november blijft Songül zich hiervoor inzetten, hopelijk met behulp van uw stem. Alleen samen komen we verder!

Aftrap campagne GroenLinksPvdA